Bank lån

Et banklån er, som ordet siger, et lån optaget i en bank, sparekasse, andelskasse eller andet pengeinstitut med fokus på at låne penge ud til forbrug og køb af varige forbrugsydelser mm. Mange banklån er ret simple standardprodukter og det er derfor nemt at sammenligne og se hvilket bank lån der er det rigtige for dig. Man kan ofte søge efter flere forskellige låne tilbud hos forskellige banker og sparekasser, og sågar have stort held med at udvælge et par tilfældige banker - måske sågar et par udbydere af bank lån man ikke har kendskab til i forvejen - og høre dem ad hvad de kan tilbyde af bank lån. Lån i banken er noget de fleste får brug for på et tidspunk i livet og der er derfor en stor vifte af udbydere af bank lån og bank lån typer. Så check markedet og undersøg hvilket bank lån der bedst passer til dig.    

Der findes alternativer til banklån som giver nogle andre muligheder og fordele end banklån gør. Kreditforeningslån er et af alternativerne eller rettere det vigtigste lån at se efter hvis man skal erhverve fast ejendom. Det er så ikke blot et alternativ til et bank lån men det vigtigste lån at få på plads. Fast ejendom kan belånes med op til 80% at vurderingssummen og resten skal så egenfinansieres eller optages som et bank lån også kaldet boliglån.

Et banklån begynder som regel med et møde med er bankrådgiver som ønsker at få en række oplysninger om ens privatøkonomi og høre lidt om hvad man har tænkt sig i forhold til beløbets størrelse og tilbagebetalingstid.

Alternativer til bank lån er kviklån, billig lån eller online-lån.

Fordelen ved disse lån er at de optages nemt og hurtigt ofte på nettet eller sågar via mobiltelefon som sms-lån. Mængden af oplysninger der skal til samt effektiviteten i lånebehandlingen er her meget nemmere og hurtigere end ved bank lån.