Forbrugslån

Et forbrugslån er et fælles begreb for lån, der kan benyttes til forbrug af alle de forbrugsgoder vi går og ønsker os. Selv om et forbrugslån synes at have et bestemt formål altså "forbrug" så er det et begreb som åbner op for at pengene man låner kan bruges til alt mellem himmel og jord. Det vil sige, at man ikke skal holde sig tilbage i forhold til at undersøge mulighederne for et forbrugslån fordi man tænker at ens formål ikke berettiger til et forbrugslån. Så der kan være utallige formål med at optage et forbrugslån. Måske har du brug for at få udskiftet eller repareret vaskemaskinen eller andre elektroniske goder, måske skal I holde en større fest og har brug for et kortvarigt ekstra økonomisk tilskud, eller måske har du brug for at kunne lægge en større udbetaling på en bil eller et hus. Hvad du eller I end har brug for eller drømmer om så er et forbrugslån en mulig finansieringskilde og ofte en relativt hurtig vej til kredit. Skal lånet optages nemt, hurtigt og sikkert så kan det ske via internettet eller pr. sms. Begge tilgange er nemme at finde hvis man er online og blot søger på eksempelvis internetlån, sms-lån eller lån 15000. Så det er nemt at optage et forbrugslån via internettet. Man kan sidde i sofaen og finde låneudbydere, som kan maile deres gode lånetilbud. Dem kan man så sammenligne i ro og mag og så vælge det forbrugslån, der passer en bedst.

Nogle af fordelene ved at optage forbrugslån online er;

Man kan låne uden at skulle fortælle en masse om hvad beløbet skal bruges til

Man får hurtigt svar - ofte inden for få timer.
Man kan afdrage beløbet hurtigt eller over en længere periode det er ens eget valg.
Behandlingen af lånet er både seriøs og fortrolig.

Det er vigtigt at forsøge, at skabe sig et overblik over hvordan og hvornår man kan betale pengene tilbage. Således at man ved, at man har en realistisk mulighed for at få gælden ud af verden igen. En tommelfingerregel kan være at ens afdragsprofil skal svare til den værdiforringelsesprofil forbrugsgodet har. Det vil sige, at når fjernsynet man har lånt til har halveret sin værdi så skal man ideelt set have afdraget det halve af sit lån.

Formålet med et forbrugslån er at få mulighed for at anskaffe det man her-og-nu har brug for. I stedet for at skulle vente til man måske har sparet sammen men ikke længere har behov for forbrugsgodet. Det er oplagt at hvis vaskemaskinen går i stykker så må man have den repareret eller måske udskiftet. Eller hvis man skal holde bryllupsfest så har man brug for det man synes der hører til et bryllup den dato festen holdes. Man bør dog altid overveje om man kan finansiere en vis del af et forbrugsgode kontant. Et 100% lånefinansieret forbrugsgode kan ikke anbefales da alt vi køber taber en vis værdi i det øjeblik det ikke længere kan kaldes nyt.

De fleste af os kan dog ikke få vores behov for forbrug dækket når vi har mest brug for det uden at optage et forbrugslån. Så for de fleste handler det om at finde det rette lån med hensyn til beløb, rente, afdragsprofil og mulighed for at blive godkendt.