Kassekredit

En kassekredit er en stående kredit, hvlket vil sige det er en konto man kan hæve og sætte penge til udligning ind på alt efter behov. Dette er den store fordel ved en kassekredit at der kan udlignes i lånebeløbet løbende og igen trækkes penge på kontoen når behovet opstår. Dette gør eksempelvis at man lade en mindre del af sin gæld være en kassekredit og så udligne en vis del af kreditbeløbet hver den 1. i måneden når man modtager sin månedsløn. Derfra kan det løbende forbrug måneden igennem så trækkes fra kontoen som igen giver kredit indtil det bliver den 1. næste måned og beløbet igen udlignes.

En kassekredit kan spænde vist i sit beløbsstørrelse, der kan opnås kasekreditter fra 0 - mange hundrede tusinde kroner. Jo større beløb man øsnker desto større vil kravet om eventuelt at stille en is form for sikkerhed med pant i en eller anden form for aktiv. Om det er fast ejendom, bil eller måske hårde hvidevarer kan variere i forhold til hvad man har mulighed for at stille med. 

Som oftest er en kassekredit noget man opnår gennem sin bank. Eller rettere en kredit under denne betegnelse er et begreb som banker og pengeinstitutter benytter. I princippet kan samme form for kreditfunktion også opnås gennem andre udlånere men så under et andet navn. Se for eksempel på kviklån og boliglån. Skal kreditten opnås gennem banken kræver det fremmøde og dokumentation af ens økonomiske formåen. Det vil sige man skal lave aftale med sin bankrådgiver og måske flere banker for at få nogle tilbud til sammenligning.  

Se også artiklen om hurtige penge: Lån penge RKI ingen hindring